Dieta w ciąży

Wege buritto

SKŁADNIKI

Papryka czerwona 70 g (0.5 x Sztuka)
Tortilla pełnoziarnista 61 g (1 x Sztuka)
Fasola czerwona w zalewie (konserwowa) 60 g (3 x Łyżka)
Pomidor 60 g (0.5 x Sztuka)
Cukinia 50 g (0.2 x Sztuka)
Koncentrat pomidorowy, 30% 38 g (1.5 x Łyżka)
Oliwa z oliwek 10 g (1 x Łyżka)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Farsz

  1. Przygotowujemy warzywa – paprykę, pomidory i cukinię kroimy w kostkę.
  2. Na patelnię z oliwą wrzucamy paprykę, pomidory, cukinię, fasolę, kukurydzę i przyprawy. Smażymy około 20 minut.
  3. Kilka minut przed końcem smażenia dodajemy koncentrat, wodę (ok. 1/4 szklanki). Doprawiamy według uznania.

Nadziewanie

  1. Tortillę podgrzewamy na suchej patelni.
  2. Na gorącą tortillę nakładamy farsz, rozprowadzając na tortilli (omijając brzegi). Dwa boki składamy do siebie, aby się stykały. Zawijamy do środka i po zwinięciu przyduszamy.
  3. Wkładamy na suchą patelnię zawinięciem do dołu.

Pozostałe przepisy na Niedziela

Drugie śniadanie

Serek wiejski z nasionami

Zobacz przepis

Obiad

Proste risotto z kurczakiem

Zobacz przepis

Podwieczorek

Smoothie z mango

Zobacz przepis

Kolacja

Kaszotto z ciecierzycą

Zobacz przepis