Dieta w ciąży

Kaszotto z ciecierzycą

SKŁADNIKI

Bulion warzywny (domowy) 250 g (1 x Szklanka)
Papryka czerwona 140 g (1 x Sztuka)
Ciecierzyca (w zalewie) 100 g (5 x Łyżka)
Cukinia 100 g (0.3 x Sztuka)
Kasza gryczana niepalona (biała) 100 g (7.7 x Łyżka)
Pieczarka uprawna, świeża 60 g (3 x Sztuka)
Szpinak 50 g (2 x Garść)
Pietruszka, liście 12 g (2 x Łyżeczka)
Oliwa z oliwek 10 g (1 x Łyżka)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Warzywa umyć, pokroić w drobne kawałki.
  2. Na oliwie zeszklić pieczarki. Chwilę podsmażyć.
  3. Dodać resztę warzyw. Chwilę smażyć.
  4. Następnie dodać kaszę gryczaną (suchą) i zalać bulionem. Gotować pod przykryciem ok. 15 min (aż kasza będzie miękka).
  5. Gotowe kaszotto posypać natką pietruszki.

Pozostałe przepisy na Niedziela

Śniadanie

Wege buritto

Zobacz przepis

Drugie śniadanie

Serek wiejski z nasionami

Zobacz przepis

Obiad

Proste risotto z kurczakiem

Zobacz przepis

Podwieczorek

Smoothie z mango

Zobacz przepis