Dieta w ciąży

Sałatka z quinoą

SKŁADNIKI

Ogórek zielony (długi) 90 g (0.5 x Sztuka)
Komosa ryżowa (Quinoa), ziarna 80 g (5.7 x Łyżka)
Kiszone buraki 80 g (0.2 x Opakowanie)
Ser, feta 30 g (0.3 x Kawałek)
Pietruszka, liście 18 g (3 x Łyżeczka)
Koper (w pęczkach) 15 g (3 x Pęczek)
Sok cytrynowy 12 g (2 x Łyżka)
Olej lniany 10 g (2 x Łyżeczka)
Pieprz czarny mielony 1 g (1 x Szczypta)
Sól morska 1 g (1 x Szczypta)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Kaszę płucz dokładnie na sitku przez kilka minut. Następnie zalej ją w garnku 1,5 szklanki wody i gotuj pod przykryciem przez 15min. Następnie odstaw do wystudzenia.
  2. Warzywa umyj, wysusz i pokrój w kostkę. Koperek, natkę pietruszki posiekaj.
  3. Wszystkie składniki wymieszaj z kaszą i dopraw solą i pieprzem.

Pozostałe przepisy na Sobota

Śniadanie

Jaglanka z borówkami

Zobacz przepis

Drugie śniadanie

Lekki deser truskawkowy

Zobacz przepis

Obiad

Fit tortilla z warzywami

Zobacz przepis

Podwieczorek

Wafle ryżowe z domową nutellą

Zobacz przepis