Dieta w ciąży

Śniadanie

Pieczona owsianka

Składniki

Produkt Ilość
Mleko spożywcze, 1,5 % tłuszczu 150 g (0.6 x Szklanka)
Truskawki 100 g (1.4 x Garść)
Maliny 100 g (1.7 x Garść)
Płatki owsiane 60 g (6 x Łyżka)
Jaja kurze całe 56 g (1 x Sztuka)
Jogurt typu islandzkiego Skyr 50 g (0.3 x Opakowanie)
Mąka orkiszowa 25 g (1.7 x Łyżka)
Dynia, pestki, łuskane 15 g (1.5 x Łyżka)
Syrop klonowy 10 g (1 x Łyżka)
Cynamon 2 g (0.4 x Łyżeczka)
Proszek do pieczenia 1 g (0.3 x Łyżeczka)

Sposób przygotowania

  1. Płatki owsiane wymieszać z mlekiem, jajkiem, mąką, ssyropem klonowym, cynamonem i proszkiem do pieczenia.
  2. Przelać do szklanego naczynia (lub naczynia żaroodpornego). Na wierzch równomiernie rozsypać owoce.
  3. Piec w piekarniku w 180 stopniach 30-35 minut.
  4. Upieczoną owsiankę zjeść ze skyrem. Posypać pestkami dyni.

Owoce mogą być świeże.

Poprzedni przepisNastępny przepis

Pozostałe przepisy na Środa

Drugie śniadanie

Mango lassi

Zobacz przepis

Obiad

Mintaj z pieca z brokułami

Zobacz przepis

Podwieczorek

Wafle ryżowe musli

Zobacz przepis

Kolacja

Grillowane tortille z hummusem

Zobacz przepis