Dieta w ciąży

Zupa krem z pomidorów

SKŁADNIKI

Pomidor 360 g (3 x Sztuka)
Marchew 100 g (2.2 x Sztuka)
Pietruszka, korzeń 50 g (1 x Sztuka)
Jogurt typu islandzkiego Skyr 50 g (0.3 x Opakowanie)
Ser, parmezan 20 g (2.5 x Łyżka)
Pietruszka, liście 12 g (2 x Łyżeczka)
Oliwa z oliwek 10 g (1 x Łyżka)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Marchew, pietruszkę pokroić na mniejsze kawałki. Pomidory zostawić w całości. Warzywa polać oliwą i upec na blaszcze wyłożonej papierem do pieczenia.
  2. Upieczone warzywa zblendować z jogurtem. Doprawić.
  3. Przełożyć do miseczki. Posypać parmezanem i natką pietruszki.

Pozostałe przepisy na Wtorek

Kolacja

Sałatka z fasolą

Zobacz przepis