Dieta w ciąży

Gryczanka śniadaniowa

SKŁADNIKI

Napój migdałowy 150 g (0.6 x Szklanka)
Banan 120 g (1 x Sztuka)
Maliny 60 g (1 x Garść)
Borówki amerykańskie 50 g (1 x Garść)
Kasza gryczana niepalona (biała) 50 g (3.8 x Łyżka)
Migdały 20 g (1.3 x Łyżka)
Miód pszczeli 12 g (0.5 x Łyżka)
Kakao ciemne 5 g (1 x Łyżeczka)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Kaszę opłucz, przełóż do rondelka, zalej wodą, dodaj sól. Gotuj pod przykryciem na małym ogniu około 15 minut.
  2. Orzechy pokrój (dość drobno).
  3. Do kaszy dodaj mleko roślinne, kakao, orzechy.
  4. Podgrzewaj do zagotowania, mieszając, aby kasza nie przywarła do dna naczynia.
  5. Gryczankę przełóż do miseczek, dodaj owoce, polej miodem.

Pozostałe przepisy na Wtorek

Kolacja

Sałatka z fasolą

Zobacz przepis