Dieta w ciąży

Śniadanie

Gryczanka śniadaniowa

Składniki

Produkt Ilość
Napój migdałowy 150 g (0.6 x Szklanka)
Banan 120 g (1 x Sztuka)
Maliny 60 g (1 x Garść)
Borówki amerykańskie 50 g (1 x Garść)
Kasza gryczana niepalona (biała) 50 g (3.8 x Łyżka)
Migdały 20 g (1.3 x Łyżka)
Miód pszczeli 12 g (0.5 x Łyżka)
Kakao ciemne 5 g (1 x Łyżeczka)

Sposób przygotowania

  1. Kaszę opłucz, przełóż do rondelka, zalej wodą, dodaj sól. Gotuj pod przykryciem na małym ogniu około 15 minut.
  2. Orzechy pokrój (dość drobno).
  3. Do kaszy dodaj mleko roślinne, kakao, orzechy.
  4. Podgrzewaj do zagotowania, mieszając, aby kasza nie przywarła do dna naczynia.
  5. Gryczankę przełóż do miseczek, dodaj owoce, polej miodem.
Poprzedni przepisNastępny przepis

Pozostałe przepisy na Wtorek

Drugie śniadanie

Zupa krem z pomidorów

Zobacz przepis

Obiad

Polędwiczki z kurczaka na parze z ziemniakami

Zobacz przepis

Kolacja

Sałatka z fasolą

Zobacz przepis