Dieta w ciąży

Polędwiczki z kurczaka na parze z ziemniakami

SKŁADNIKI

Ziemniaki 350 g (5 x Sztuka)
Mięso z piersi kurczaka, bez skóry 150 g
Burak 100 g (1 x Sztuka)
Brokuły 75 g (0.2 x Sztuka)
Marchew 45 g (1 x Sztuka)
Oliwa z oliwek 15 g (1.5 x Łyżka)
Sok cytrynowy 6 g (1 x Łyżka)
Oregano (suszone) 1 g (0.3 x Łyżeczka)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Zamarynuj mięso w oleju, soku z cytryny i przyprawach.
  2. Ziemniaki umyj i obierz. Wrzuć do wrzącej, lekko osolonej wody i gotuj aż będą miękkie.
  3. Pozostałe warzywa umyj, obierz ze skórki i pokrój w plastry.
  4. Gotuj mięso i warzywa na parze przez około 25 minut.

Pozostałe przepisy na Wtorek

Kolacja

Sałatka z fasolą

Zobacz przepis