Dieta w ciąży

Zupa krem z cukinii z batatami

SKŁADNIKI

Zjedz 1 z 2 porcji

Bataty 300 g (1.5 x Sztuka)
Cukinia 200 g (0.7 x Sztuka)
Chleb żytni razowy 120 g (4 x Kromka)
Oliwa z oliwek 15 g (1.5 x Łyżka)
Bazylia (suszona) 4 g (1 x Łyżeczka)
Imbir mielony 3 g (0.6 x Łyżeczka)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Warzywa pokrój w grubą kostkę i podduś na oleju pod przykryciem.
  2. Dodaj liść laurowy, bazylię, sól, imbir.
  3. Warzywa zalej wodą (500 ml) i gotuj do miękkości.
  4. Całość zmiksuj blenderem. Zjedz z chlebem.

Pozostałe przepisy na Piątek

Śniadanie

Owsianka snickers

Zobacz przepis

Obiad

Spaghetti pomidorowe

Zobacz przepis

Podwieczorek

Warzywa duszone z marchewką i dynią

Zobacz przepis

Kolacja

Łososiowy poke bowl

Zobacz przepis