Dieta w ciąży

Twarożek z papryką

SKŁADNIKI

Ser twarogowy półtłusty 150 g (0.8 x Opakowanie)
Papryka czerwona 140 g (1 x Sztuka)
Chleb żytni razowy 90 g (3 x Kromka)
Jogurt naturalny 50 g (2.5 x Łyżka)
Szczypiorek 10 g (2 x Łyżeczka)
Olej lniany 5 g (1 x Łyżeczka)
Kurkuma 1 g (0.2 x Łyżeczka)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Rozdrobnij widelcem twaróg i wymieszaj z jogurtem oraz olejem.
  2. Dodaj startą na grubych oczkach paprykę i posiekany szczypiorek.
  3. Dopraw serek ziołami, pieprzem i kurkumą.
  4. Zjedz twarożek z pieczywem.

Pozostałe przepisy na Środa

Drugie śniadanie

Sałatka grecka w słoiku
Banan

Zobacz przepis

Obiad

Spaghetti z warzywami i tofu

Zobacz przepis

Kolacja

Pełnoziarniste tosty francuskie z dżemem

Zobacz przepis