Dieta w ciąży

Pełnoziarniste tosty francuskie z dżemem

SKŁADNIKI

Chleb graham 90 g (3 x Kromka)
Dżem truskawkowy, niskosłodzony 70 g (4.7 x Łyżeczka)
Jaja kurze całe 55 g (1 x Sztuka)
Napój migdałowy 50 g (0.2 x Szklanka)
Masło ekstra 10 g (2 x Łyżeczka)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Roztrzep jajko z napojem migdałowym.
  2. Na patelni rozgrzej masło. Namocz kromki chleba w mleku i jajku.
  3. Smaż na złoty kolor z obu stron.
  4. Posmaruj dżemem.

Pozostałe przepisy na Środa

Śniadanie

Twarożek z papryką

Zobacz przepis

Drugie śniadanie

Sałatka grecka w słoiku
Banan

Zobacz przepis

Obiad

Spaghetti z warzywami i tofu

Zobacz przepis