Dieta w ciąży

Drugie śniadanie

Sałatka grecka w słoiku

Składniki

Produkt Ilość
Pomidory koktajlowe 60 g (3 x Sztuka)
Ogórek 40 g (1 x Sztuka)
Ser, feta 30 g (0.3 x Kawałek)
Sałata lodowa 20 g (1 x Liść)
Oliwki czarne 15 g (1 x Łyżka)
Oliwa z oliwek 10 g (1 x Łyżka)
Sok cytrynowy 6 g (1 x Łyżka)
Oregano (suszone) 3 g (1 x Łyżeczka)
Sól biała 1 g (1 x Szczypta)
Banan 120 g (1 x Sztuka)

Sposób przygotowania

Sałatka grecka

  1. Wymieszaj oliwę z sokiem z cytryny, solą i oregano. Wlej na spód słoiczka.
  2. Dno słoika wyłóż porwaną sałatą, następnie dodaj pokrojone pomidorki, ser feta, ogórka i oliwki.
  3. Przed spożyciem potrząśnij słoiczkiem, by wymieszać składniki z tłuszczowym sosem.
  4. Obierz i zjedz banana.

Banan

  1. Obierz i zjedz banana.

Pozostałe przepisy na Środa

Śniadanie

Twarożek z papryką

Zobacz przepis

Obiad

Spaghetti z warzywami i tofu

Zobacz przepis

Kolacja

Pełnoziarniste tosty francuskie z dżemem

Zobacz przepis