Dieta w ciąży

Szakszuka z fasolą<br>Jabłko

SKŁADNIKI

Pomidory z puszki (krojone) 200 g (2 x Porcja)
Jaja kurze całe 112 g (2 x Sztuka)
Papryka czerwona 70 g (0.5 x Sztuka)
Chleb żytni razowy 60 g (2 x Kromka)
Fasola czerwona w zalewie (konserwowa) 50 g (2.5 x Łyżka)
Ser, mozzarella (bez tłuszczu) 40 g (2.7 x Plaster)
Pietruszka, liście 6 g (1 x Łyżeczka)
Oliwa z oliwek 5 g (0.5 x Łyżka)
Cebula 0.3 g (0 x Sztuka)
Jabłko 150 g (1 x Sztuka)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Podsmaż cebulę, paprykę. Dodaj pomidory z puszki i fasolę.
  2. Następnie wbij dwa jajka, przykryj i gotuj kilka minut, aż jajka się zetną.
  3. Przełóż do miski, posyp natką pietruszki i mozzarellą. Zjedz z pieczywem.

Pozostałe przepisy na Czwartek

Drugie śniadanie

Lunchbox z kaszą i koktajl czekoladowy

Zobacz przepis

Obiad

Pulpety w sosie pomidorowym

Zobacz przepis

Kolacja

Papryka faszerowna soczewica

Zobacz przepis