Dieta w ciąży

Tosty z łososiem i rzodkiewką

SKŁADNIKI

Serek wiejski (light) 150 g (1 x Opakowanie)
Jaja kurze całe 56 g (1 x Sztuka)
Pomidory z puszki (krojone) 200 g (2 x Porcja)
Ciecierzyca (ugotowana lub w zalewie) 100 g (5 x Łyżka)
Papryka czerwona 70 g (0.5 x Sztuka)
Pieczarka uprawna, świeża 60 g (3 x Sztuka)
Cukinia 60 g (0.2 x Sztuka)
Cebula 50 g (0.5 x Sztuka)
Komosa ryżowa (Quinoa), ziarna 50 g (3.6 x Łyżka)
Czosnek 10 g (2 x Ząbek)
Oliwa z oliwek 10 g (1 x Łyżka)
Pietruszka, liście 6 g (1 x Łyżeczka)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Ciecierzycę odsącz i bardzo dokładnie przepłucz.
  2. Posiekaj cebulę, przeciśnij czosnek, podsmaż na oleju.
  3. Pokrój warzywa, duś na patelni razem z pomidorami, czosnkiem i cebulą. Przypraw według uznania.
  4. Ugotuj komosę na półmiękko, po podgotowaniu dodaj na 2 min do leczo.
  5. Wyłóż na talerz i posyp posiekaną pietruszką.

Pozostałe przepisy na Poniedziałek

Śniadanie

Placuszki z serka wiejskiego

Zobacz przepis

Drugie śniadanie

Nocna owsianka orzechowa

Zobacz przepis

Obiad

Leczo z komosą ryżową

Zobacz przepis