Serek wiejski (light) | 150 g (1 x Opakowanie) |
Jaja kurze całe | 56 g (1 x Sztuka) |
Mąka pszenna, typ 550 | 50 g (3.3 x Łyżka) |
Borówki amerykańskie | 50 g (1 x Garść) |
Jogurt typu islandzkiego Skyr | 30 g (0.2 x Opakowanie) |
Masło orzechowe | 15 g (1 x Łyżeczka) |
Miód pszczeli | 12 g (0.5 x Łyżka) |
Budyń w proszku | 10 g (1.2 x Łyżka) |
Proszek do pieczenia | 3 g (1 x Łyżeczka) |
Cynamon | 2 g (0.4 x Łyżeczka) |
Ekstrakt waniliowy (bez alkoholu) | 1 g (0.3 x Łyżeczka) |
Zamiast mąki pszennej można użyć innej dowolnej (np. jaglanej). Zamiast borówek inne owoce jagodowe (w tym mrożone).
Pozostałe przepisy na Poniedziałek
USP Zdrowie Sp. z o.o.
ul. Poleczki 35,
02-822 Warszawa,
(71) 714 94 00,
fax: (71) 714 94 10