Dieta w ciąży

Placuszki z serka wiejskiego

SKŁADNIKI

Serek wiejski (light) 150 g (1 x Opakowanie)
Jaja kurze całe 56 g (1 x Sztuka)
Mąka pszenna, typ 550 50 g (3.3 x Łyżka)
Borówki amerykańskie 50 g (1 x Garść)
Jogurt typu islandzkiego Skyr 30 g (0.2 x Opakowanie)
Masło orzechowe 15 g (1 x Łyżeczka)
Miód pszczeli 12 g (0.5 x Łyżka)
Budyń w proszku 10 g (1.2 x Łyżka)
Proszek do pieczenia 3 g (1 x Łyżeczka)
Cynamon 2 g (0.4 x Łyżeczka)
Ekstrakt waniliowy (bez alkoholu) 1 g (0.3 x Łyżeczka)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Jajko, serek wiejski, mąkę, budyń proszek, proszek do pieczenia, ekstrakt, miód, cynamon wymieszać.
  2. Smażyć niewielkie placuszki na beztłuszczowej patelni.
  3. Placuszki podać ze skyrem, borówkami, masłem orzechowym.

Zamiast mąki pszennej można użyć innej dowolnej (np. jaglanej). Zamiast borówek inne owoce jagodowe (w tym mrożone).

Pozostałe przepisy na Poniedziałek

Drugie śniadanie

Nocna owsianka orzechowa

Zobacz przepis

Obiad

Leczo z komosą ryżową

Zobacz przepis

Kolacja

Tosty z łososiem i rzodkiewką

Zobacz przepis