Dieta w ciąży

Nocna owsianka orzechowa

SKŁADNIKI

Napój migdałowy 150 g (0.6 x Szklanka)
Truskawki 100 g (1.4 x Garść)
Płatki owsiane (górskie) 50 g (5 x Łyżka)
Masło orzechowe 15 g (1 x Łyżeczka)
Siemię lniane (świeżo mielone) 10 g (2 x Łyżeczka)
Pomarańcza 200 g (1 x Sztuka)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Płatki owsiane wymieszaj z siemieniem lnianym, masłem orzechowym, zalej napojem migdałowym.
  2. Odstaw na całą noc.
  3. Rano podaj z pokrojonymi truskawkami.

Pozostałe przepisy na Poniedziałek

Śniadanie

Placuszki z serka wiejskiego

Zobacz przepis

Obiad

Leczo z komosą ryżową

Zobacz przepis

Kolacja

Tosty z łososiem i rzodkiewką

Zobacz przepis