Dieta w ciąży

Drugie śniadanie

Tortilla z fetą

Składniki

Produkt Ilość
Pomidor 120 g (1 x Sztuka)
Papryka czerwona 70 g (0.5 x Sztuka)
Tortilla pełnoziarnista 61 g (1 x Sztuka)
Szpinak 50 g (2 x Garść)
Jogurt naturalny 40 g (2 x Łyżka)
Ser, feta 40 g (0.4 x Kawałek)
Czosnek 5 g (1 x Ząbek)

Sposób przygotowania

Sos

  1. Posiekaj świeże dowolne zioła, przeciśnij czosnek przez praskę i wymieszaj z jogurtem (w wersji pikantnej możesz dodać np. Sos Sriracha)
  2. Dopraw ulubionymi ziołami.

Farsz:

  1. Pokrój ser feta.
  2. Pokrój paprykę w paski.

Wypełnienie tortilli:

  1. Placek zgrilluj lub podmsaż na patelni bez tłuszczu.
  2. Posmaruj placek sosem jogurtowym.
  3. Nałóż około 1/3 składników, zawiń w naleśnik.
  4. Pozostałe składniki zjedz w formie sałatki.

Pozostałe przepisy na Piątek

Śniadanie

Owsianka z pomarańczą

Zobacz przepis

Obiad

Risotto z cukinią i kurczakiem

Zobacz przepis

Kolacja

Skyr z płatkami

Zobacz przepis