Dieta w ciąży

Pierś zapiekana z ziemniakami

SKŁADNIKI

Pierś zapiekana z ziemniakami

Ziemniaki 400 g (5.7 x Sztuka)
Mięso z piersi kurczaka, bez skóry 150 g (1.5 x Kawałek)
Pomidor 120 g (1 x Sztuka)
Oliwa z oliwek 10 g (1 x Łyżka)
Pietruszka, liście 6 g (1 x Łyżeczka)

Surówka z kapusty kiszonej

Kapusta, kiszona 110 g (1 x Szklanka)
Marchew 45 g (1 x Sztuka)
Pietruszka, liście 18 g (3 x Łyżeczka)
Oliwa z oliwek 5 g (0.5 x Łyżka)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Pierś zapiekana z ziemniakami

  1. Pierś kurczaka przekrój wzdłuż. Możesz lekko zbić tłuczkiem do mięsa, aby wyrównać grubość.
  2. Ziemniaki obierz i zetrzej na tarce o małych oczkach. Pomidory pokrój na cienkie plasterki.
  3. Piersi kurczaka połóż na blasze posmarowanej olejem, następnie ułóż po porcji startych ziemniaków, na nich plasterki pomidora.
  4. Piecz 30-35 min. w temperaturze 180 stopni.

Podaj z sałatką ze świeżych warzyw.

Surówka z kapusty kiszonej

  1. Poszatkuj kapustę.
  2. Zetrzyj marchew.
  3. Pokrój pietruszkę na drobno.
  4. Wymieszaj z przyprawami i oliwą.

Pozostałe przepisy na Czwartek

Śniadanie

Jogurt z musem z ananasa

Zobacz przepis

Drugie śniadanie

Kanapka z szynką i sałatką z pomidorów

Zobacz przepis

Podwieczorek

Mus czekoladowy

Zobacz przepis

Kolacja

Micha z pieczoną cieciorką

Zobacz przepis