Dieta w ciąży

Papryka faszerowna soczewica

Papryka faszerowna soczewica

SKŁADNIKI

Papryka czerwona 140 g (1 x Sztuka)
Pomidor 120 g (1 x Sztuka)
Soczewica czerwona, nasiona suche 30 g (2.5 x Łyżka)
Komosa ryżowa (Quinoa), ziarna 30 g (2.1 x Łyżka)
Oliwa z oliwek 5 g (0.5 x Łyżka)
Bazylia (suszona) 4 g (1 x Łyżeczka)
Ziele angielskie 4 g (4 x Sztuka)
Liść laurowy 2 g (2 x Listek)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Na patelni podsmaż pomidora bez skórki, dodaj ugotowaną soczewicę.
  2. Gdy farsz zgęstnieje wymieszaj z ugotowaną na sypko kaszą. Dopraw do smaku (uwzględnij bazylię).
  3. Napełnij paprykę farszem i zapiecz w piekarniku, w temperaturze 180 stopni przez około 10 -15 minut.

Pozostałe przepisy na Czwartek

Śniadanie

Szakszuka z fasolą
Jabłko

Zobacz przepis

Drugie śniadanie

Lunchbox z kaszą i koktajl czekoladowy

Zobacz przepis

Obiad

Pulpety w sosie pomidorowym

Zobacz przepis