Dieta w ciąży

Owocowe naleśniki z bananowym serkiem

SKŁADNIKI

Zjedz 1 z 2 porcji

Mleko spożywcze, 2% tłuszczu 375 g (1.5 x Szklanka)
Ser twarogowy półtłusty 150 g (0.8 x Opakowanie)
Banan 120 g (1 x Sztuka)
Borówki amerykańskie 100 g (2 x Garść)
Nektarynka 100 g (1 x Sztuka)
Kiwi 75 g (1 x Sztuka)
Mąka pszenna (typ 2000, pełnoziarnista) 70 g (4.7 x Łyżka)
Jogurt naturalny 60 g (3 x Łyżka)
Jaja kurze całe 56 g (1 x Sztuka)
Mąka pszenna, typ 500 50 g (4.2 x Łyżka)
Orzechy włoskie 20 g (1.3 x Łyżka)
Cukier wanilinowy 8 g (2 x Łyżeczka)
Oliwa z oliwek 5 g (0.5 x Łyżka)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Zmiksuj mąki, ½ cukru, jajko, mleko. Smaż naleśniki na oliwie.
  2. Zmiksuj twaróg z bananem, jogurtem i cukrem wanilinowym.
  3. Posmaruj naleśniki, zawiń, dołóż pokrojone owoce i orzechy. Pamiętaj, że podane ilości owoców są przeznaczone na 2 porcje.

Pozostałe przepisy na Sobota

Śniadanie

Jaglanka ciasto marchewkowe

Zobacz przepis

Drugie śniadanie

Twarożek z warzywami

Zobacz przepis

Obiad

Makaron z kurczakiem i brokułem

Zobacz przepis