Dieta w ciąży

Jaglanka ciasto marchewkowe

SKŁADNIKI

Napój migdałowy 200 g (0.8 x Szklanka)
Marchew 90 g (2 x Sztuka)
Płatki jaglane 60 g (6 x Łyżka)
Żurawina suszona 20 g (1.7 x Łyżka)
Orzechy włoskie 15 g (1 x Łyżka)
Miód pszczeli 12 g (0.5 x Łyżka)
Cynamon 5 g (1 x Łyżeczka)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Płatki ugotuj na napoju migdałowym. W trakcie gotowania dodaj startą marchew oraz cynamon.
  2. Ugotowaną jaglankę przełóż do miseczki, wymieszaj z pozostałymi składnikami.

Pozostałe przepisy na Sobota

Drugie śniadanie

Twarożek z warzywami

Zobacz przepis

Obiad

Makaron z kurczakiem i brokułem

Zobacz przepis

Kolacja

Owocowe naleśniki z bananowym serkiem

Zobacz przepis