Dieta w ciąży

Naleśniki gryczane z łososiem i ciecierzycą

SKŁADNIKI

Przepis na 2 porcje. Zjedz 1 z porcji.

Mąka gryczana 150 g (10 x Łyżka)
Szpinak 125 g (5 x Garść)
Ciecierzyca (w zalewie) 100 g (5 x Łyżka)
Napój migdałowy 100 g (0.4 x Szklanka)
Łosoś, wędzony 60 g (2 x Kawałek)
Jaja kurze całe 56 g (1 x Sztuka)
Cebula 50 g (0.5 x Sztuka)
Olej rzepakowy 15 g (1.5 x Łyżka)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Mąkę wymieszaj z jajkiem i mlekiem. Dodaj wody gazowanej, tak by ciasto uzyskało konsystencję ciasta naleśnikowego.
  2. Smaż naleśniki na 1/2 porcji oleju.
  3. Cebulę obierz, pokrój w kosteczkę i duś na oleju, dodaj szpinak. Dopraw. Wymieszaj z ciecierzycą.
  4. Do farszu dodaj cząstki łososia.
  5. Nadziej naleśniki farszem.

Pozostałe przepisy na Wtorek

Śniadanie

Gryczanka z gruszką

Zobacz przepis

Drugie śniadanie

Mini serniczki borówkowe

Zobacz przepis

Obiad

Grillowana pierś z kurczaka z warzywną komosą

Zobacz przepis

Podwieczorek

Banan i orzechy nerkowca

Zobacz przepis