Dieta w ciąży

Grillowana pierś z kurczaka z warzywną komosą

SKŁADNIKI

Mięso z piersi kurczaka, bez skóry 200 g (2 x Kawałek)
Komosa ryżowa (Quinoa), ziarna 100 g (7.1 x Łyżka)
Pomidory koktajlowe 80 g (4 x Sztuka)
Szparagi 60 g (2 x Sztuka)
Marchew 45 g (1 x Sztuka)
Kukurydza, konserwowa 45 g (3 x Łyżka)
Olej rzepakowy 20 g (2 x Łyżka)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Komosę ugotuj.
  2. Szparagi i marchewkę pokrój w plastry i ugotuj na parze. Komosę wymieszaj z ugotowanymi warzywami. Dodaj kukurydzę i pokrojone na pół pomidorki.
  3. Pierś z kurczaka dopraw, lekko skrop olejem i zgrilluj. Zjedz z komosą i warzywami.

Pozostałe przepisy na Wtorek

Śniadanie

Gryczanka z gruszką

Zobacz przepis

Drugie śniadanie

Mini serniczki borówkowe

Zobacz przepis

Podwieczorek

Banan i orzechy nerkowca

Zobacz przepis

Kolacja

Naleśniki gryczane z łososiem i ciecierzycą

Zobacz przepis