Dieta w ciąży

Makaron z fetą i cukinią

SKŁADNIKI

Cukinia 200 g (0.7 x Sztuka)
Makaron penne (pełnoziarnisty) 120 g (1.7 x Szklanka)
Pomidory koktajlowe 80 g (4 x Sztuka)
Awokado 70 g (0.5 x Sztuka)
Mięso z piersi kurczaka, bez skóry 50 g (0.5 x Kawałek)
Ser, feta 30 g (0.3 x Kawałek)
Oliwa z oliwek 5 g (0.5 x Łyżka)
Sól himalajska 1 g (1 x Szczypta)
Pieprz czarny mielony 1 g (1 x Szczypta)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Makaron ugotuj al dente.
  2. Mięso z piersi kurczaka ugotuj na parze.
  3. Cukinię pokrój w grube plastry, wrzuć ją na patelnię z niewielką ilością oliwy, dopraw i podsmaż krótko.
  4. Dodaj makaron i przekrojone na pół pomidorki.
  5. Wyłóż na talerz i posyp pokruszoną fetą, dodaj pokrojone awokado. Podaj z ugotowaną piersią z kurczaka.

Pozostałe przepisy na Wtorek

Śniadanie

Jajka na miękko z brokułem

Zobacz przepis

Drugie śniadanie

Jagodowe smoothie

Zobacz przepis

Podwieczorek

Paluszki z sezamem

Zobacz przepis

Kolacja

Twarożek z brzoskwinią

Zobacz przepis