Dieta w ciąży

Lekki deser truskawkowy

Składniki

Zjedz 1 z 2 porcji

Produkt Ilość
Jogurt naturalny 600 g (30 x Łyżka)
Truskawki 300 g (4.3 x Garść)
Syrop klonowy 20 g (2 x Łyżka)
Żelatyna 16 g (2 x Łyżka)
Cukier 10 g (1 x Łyżka)

Sposób przygotowania

  1. Żelatynę wymieszaj z dwoma łyżkami wody (jak rozpuścić żelatynę, znajdziesz tutaj). Poczekaj, aż napęcznieje. Następnie podgrzej w małym garnku i wymieszaj z jedną łyżką jogurtu i jedną łyżką cukru.
  2. Płynną żelatynę wymieszaj z jogurtem i ziarenkami wyciągniętymi z rozkrojonej laski wanilii.
  3. Truskawki wymieszaj ze słodzikiem i zblenduj za pomocą miksera na gładkie puree.
  4. Jogurt przelej do szklanek, schładzaj w lodówce przez minimum 40 minut.
  5. Przed podaniem dodaj do deseru puree truskawkowe.

Pozostałe przepisy na Sobota

Śniadanie

Jaglanka z borówkami

Zobacz przepis

Obiad

Fit tortilla z warzywami

Zobacz przepis

Podwieczorek

Wafle ryżowe z domową nutellą

Zobacz przepis

Kolacja

Sałatka z quinoą

Zobacz przepis