Dieta w ciąży

Krem z białych warzyw

SKŁADNIKI

Zjedz 1 z 2 porcji

Bulion warzywny (domowy) 375 g (1.5 x Szklanka)
Ziemniaki 200 g (2.9 x Sztuka)
Seler korzeniowy 150 g (2.5 x Plaster)
Chleb żytni razowy 120 g (4 x Kromka)
Mleczko kokosowe (12%) 100 g (5 x Łyżka)
Pietruszka, korzeń 50 g (1 x Sztuka)
Dynia, pestki, łuskane 30 g (3 x Łyżka)
Ser, parmezan 20 g (2.5 x Łyżka)
Oliwa z oliwek 10 g (1 x Łyżka)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Warzywa obrać, umyć i pokroić w kostkę.
  2. Następnie przesmażyć je na oliwie, zalać bulionem, a gdy będę pół-miękkie dodać mleczko kokosowe i gotować do pełnej miękkości.
  3. Zmiksować na krem z parmezanem, doprawić do smaku świeżo mielony czarnym pieprzem i odrobiną sosu sojowego.

Pozostałe przepisy na Poniedziałek

Śniadanie

Komosa ryżowa na mleku migdałowym z malinami

Zobacz przepis

Drugie śniadanie

Koktajl białkowy

Zobacz przepis

Obiad

Łagodny makaron po tajsku

Zobacz przepis

Podwieczorek

Wafle kukurydziane

Zobacz przepis