Dieta w ciąży

Łagodny makaron po tajsku

SKŁADNIKI

Mięso z piersi indyka, bez skóry 100 g (1 x Kawałek)
Makaron ryżowy 100 g (2.5 x Porcja)
Cukinia 90 g (0.3 x Sztuka)
Olej sezamowy 10 g (1.7 x Łyżka)
Sos sojowy ciemny 10 g (1 x Łyżka)
Sok z limonki 6 g (1 x Łyżka)
Imbir 5 g (1 x Plaster)
Kolendra (świeża) 2 g (2 x Listek)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Mięso z indyka ugotować. Następnie zamarynować (marynata: sos sojowy, imbir starty, sok z limonki, olej sezamowy). Odstawić do lodówki.
  2. Cukinię umyć i również pokroić obieraczką w długie paski.
  3. Makaron ugotować z warzywami.
  4. Do makaronu dodać zamarynowane mięso.

Pozostałe przepisy na Poniedziałek

Śniadanie

Komosa ryżowa na mleku migdałowym z malinami

Zobacz przepis

Drugie śniadanie

Koktajl białkowy

Zobacz przepis

Podwieczorek

Wafle kukurydziane

Zobacz przepis

Kolacja

Krem z białych warzyw

Zobacz przepis