Dieta w ciąży

Grzanki z awokado i twarożkiem

SKŁADNIKI

Grzanki z awokado i twarożkiem

Ser twarogowy półtłusty 100 g (0.5 x Opakowanie)
Chleb żytni razowy 90 g (3 x Kromka)
Pomidory koktajlowe 80 g (4 x Sztuka)
Awokado 42 g (0.3 x Sztuka)
Sałata 15 g (3 x Liść)
Szczypiorek 10 g (2 x Łyżeczka)

Sałatka owocowa

Pomarańcza 200 g (1 x Sztuka)
Kiwi 75 g (1 x Sztuka)
Borówki amerykańskie 50 g (1 x Garść)
Orzechy brazylijskie 10 g (2.5 x Sztuka)
Sok cytrynowy 6 g (1 x Łyżka)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Grzanki z awokado i twarożkiem

  1. Posiekaj szczypiorek i wymieszaj z twarogiem oraz ulubionymi przyprawami.
  2. Posmaruj chleb awokado, nałóż twarożek, sałatę.
  3. Złóż kromki i przekrój na trójkąty. Zapiecz w opiekaczu/ na patelni.
  4. Podaj z pomidorkami.

Sałatka owocowa

  1. Pokrój owoce w kostkę i skrop sokiem z cytryny.
  2. Dodaj rozdrobnione orzechy włoskie.

Pozostałe przepisy na Poniedziałek

Drugie śniadanie

Mini serniczki borówkowe

Zobacz przepis

Obiad

Pstrąg z salsą verde

Zobacz przepis

Podwieczorek

Fasolka szparagowa z pomidorami i fetą

Zobacz przepis

Kolacja

Koktajl owsiany

Zobacz przepis