Dieta w ciąży

Drobiowe kotleciki z surówką z kapusty

SKŁADNIKI

Kapusta biała 165 g (3 x Liść)
Mielony filet z piersi kurczaka (bez skóry) 100 g (1 x Porcja)
Cebula 100 g (1 x Sztuka)
Marchew 90 g (2 x Sztuka)
Kasza gryczana niepalona (biała) 50 g (3.8 x Łyżka)
Szpinak 50 g (2 x Garść)
Olej rzepakowy 20 g (2 x Łyżka)
Koper ogrodowy 16 g (2 x Łyżka)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Pokrój cebulę w kostkę, posiekaj szpinak.
  2. Na małej ilości oleju podduś szpinak i cebulę.
  3. Do mięsa dodaj”farszu” z patelni i dopraw ulubionymi ziołami np. czubricą zieloną i ostrą papryką. Wymieszaj dokładnie.
  4. Uformuj i smaż małe kotleciki na beztłuszczowej patelni.
  5. Kapustę posiekaj, dodaj startą marchew, olej i dopraw. Możesz też skropić sokiem z cytryny.
  6. Kaszę ugotuj do miękkości.
  7. Zjedz mięso z kaszą i surówką.

Pozostałe przepisy na Środa

Śniadanie

Kanapki z serem żółtym i pomidorem oraz koktajl z wiśniami

Zobacz przepis

Drugie śniadanie

Serek wiejski z pomarańczą

Zobacz przepis

Podwieczorek

Chipsy z jarmużu

Zobacz przepis

Kolacja

Naleśniki gryczane z łososiem i ciecierzycą

Zobacz przepis