Dieta w ciąży

Kolacja

Grecka micha

Składniki

Produkt Ilość
Pomidor 120 g (1 x Sztuka)
Mięso z piersi kurczaka, bez skóry 100 g (1 x Kawałek)
Komosa ryżowa (Quinoa), ziarna 70 g (5 x Łyżka)
Ser, feta 30 g (0.3 x Kawałek)
Ogórek 20 g (0.5 x Sztuka)
Pietruszka, liście 12 g (2 x Łyżeczka)
Sok cytrynowy 6 g (1 x Łyżka)
Mielona słodka papryka 5 g (1 x Łyżeczka)
Olej lniany 5 g (1 x Łyżeczka)
Oliwa z oliwek 5 g (0.5 x Łyżka)
Oregano (suszone) 3 g (1 x Łyżeczka)

Sposób przygotowania

  1. Pierś z kurczaka oczyść, włóż do miski razem z oliwą z oliwek, sokiem z cytryny, oregano, solą i pieprzem, papryką. Marynuj min. 30 min.
  2. Następnie upiecz pierś w piekarniku (w folii) - ok. 25 min. Po upieczeniu pokrój pierś w plastry.
  3. W międzyczasie ugotuj kaszę. Umyj warzywa i pokrój.
  4. W misce ułóż ugotowaną komosę, pokrojone pomidory, ogórka. Posyp pokruszonym serem feta oraz natką pietruszki. Polej olejem lnianym.
Poprzedni przepisNastępny przepis

Pozostałe przepisy na Czwartek

Śniadanie

Pasta jajeczna
Brzoskwinia

Zobacz przepis

Drugie śniadanie

Koktajl jaglany

Zobacz przepis

Obiad

Zapiekany makaron

Zobacz przepis

Podwieczorek

Warzywa duszone z marchewką i dynią

Zobacz przepis