Dieta w ciąży

Podwieczorek

Warzywa duszone z marchewką i dynią

Składniki

Produkt Ilość
Cukinia 100 g (0.3 x Sztuka)
Dynia 100 g (0.5 x Kawałek)
Marchew 90 g (2 x Sztuka)
Pietruszka, korzeń 50 g (1 x Sztuka)
Soczewica czerwona (ugotowana) 40 g (2 x Łyżka)
Oliwa z oliwek 10 g (1 x Łyżka)

Sposób przygotowania

  1. Warzywa pokrój, ugotuj na parze (lub upiecz).
  2. Po ugotowaniu skrop oliwą z oliwek i zjedz z ugotowaną soczewicą.

Pozostałe przepisy na Piątek

Śniadanie

Owsianka snickers

Zobacz przepis

Drugie śniadanie

Zupa krem z cukinii z batatami

Zobacz przepis

Obiad

Spaghetti pomidorowe

Zobacz przepis

Kolacja

Łososiowy poke bowl

Zobacz przepis