Dieta w ciąży

Spaghetti pomidorowe

SKŁADNIKI

Pomidory z puszki (całe bez skóry) 200 g (2 x Porcja)
Mięso mielone z podudzia indyka (ze skórą) 150 g (1.5 x Porcja)
Makaron pełnoziarnisty 100 g (1.4 x Szklanka)
Cebula 50 g (0.5 x Sztuka)
Pietruszka, liście 18 g (3 x Łyżeczka)
Oliwa z oliwek 15 g (1.5 x Łyżka)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Ugouj makaron
  2. Pokrój cebulę. Podsmaż na tłuszcz z mięsem.
  3. Dodaj pomidory. Dopraw wg. uznania. Gotuj do czasu aż sos zgęstnieje. Konsystencję dobierz do własnych preferencji.
  4. Makaron wymieszaj z sosem pomidorowym i wyłóż na talerz.
  5. Posiekaj pietruszkę i nałóż na potrawę.

Pozostałe przepisy na Piątek

Śniadanie

Owsianka snickers

Zobacz przepis

Drugie śniadanie

Zupa krem z cukinii z batatami

Zobacz przepis

Podwieczorek

Warzywa duszone z marchewką i dynią

Zobacz przepis

Kolacja

Łososiowy poke bowl

Zobacz przepis