Dieta w ciąży

Podwieczorek

Sałatka wiosenna

Składniki

Produkt Ilość
Jaja kurze całe 112 g (2 x Sztuka)
Rzodkiewka 75 g (5 x Sztuka)
Szpinak 50 g (2 x Garść)
Jogurt typu islandzkiego Skyr 45 g (0.3 x Opakowanie)
Ogórek 40 g (1 x Sztuka)
Sałata 40 g (8 x Liść)
Cebula dymka 10 g (0.5 x Sztuka)
Szczypiorek 10 g (2 x Łyżeczka)
Sok cytrynowy 6 g (1 x Łyżka)
Olej lniany 5 g (1 x Łyżeczka)

Sposób przygotowania

  1. Jajka ugotuj na twardo. Następnie obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
  2. Ogórki obierz i pokrój w plasterki.
  3. Sałatę i szpinak pokrój w drobniutkie paseczki, a rzodkiewkę w kostkę.
  4. Cebulkę i szczypiorek posiekaj.
  5. Jogurt wymieszaj z sokiem z cytryny, solą i pieprzem, olejem lnianym.
  6. W dużej misce wymieszaj wszystkie warzywa i jajka, polej sosem i wymieszaj raz jeszcze.

Pozostałe przepisy na Sobota

Śniadanie

Jaglanka ciasto marchewkowe

Zobacz przepis

Drugie śniadanie

Twarożek z warzywami

Zobacz przepis

Obiad

Makaron z kurczakiem i brokułem

Zobacz przepis

Kolacja

Owocowe naleśniki z bananowym serkiem

Zobacz przepis