Dieta w ciąży

Kolacja

Łososiowy poke bowl

Składniki

Produkt Ilość
Łosoś, świeży 120 g (1.2 x Kawałek)
Ryż basmati 100 g (6.7 x Łyżka)
Kapusta czerwona 75 g (1.5 x Liść)
Ogórek 40 g (1 x Sztuka)
Rzodkiewka 30 g (2 x Sztuka)
Sos sojowy ciemny 20 g (2 x Łyżka)
Olej lniany 10 g (2 x Łyżeczka)
Syrop klonowy 5 g (0.5 x Łyżka)

Sposób przygotowania

  1. Łososia upiecz (dopraw według uznania).
  2. Ryż ugotuj.
  3. Przygotuj sos: wymieszaj sos sojowy, olej lniany, syrop klonowy. Możesz dodać też wasabi w proszku dla smaku (szczyptę).
  4. Warzywa pokrój. Przełóż do miski razem z ryżem, na wierzch ułóż pokrojonego upieczonego łososia. Podaj z sosem.
Poprzedni przepisNastępny przepis

Pozostałe przepisy na Piątek

Śniadanie

Owsianka snickers

Zobacz przepis

Drugie śniadanie

Zupa krem z cukinii z batatami

Zobacz przepis

Obiad

Spaghetti pomidorowe

Zobacz przepis

Podwieczorek

Warzywa duszone z marchewką i dynią

Zobacz przepis