Dieta w ciąży

Micha z pieczoną cieciorką

SKŁADNIKI

Ciecierzyca (w zalewie) 100 g (5 x Łyżka)
Tofu naturalne 90 g (0.5 x Opakowanie)
Ogórek zielony (długi) 90 g (0.5 x Sztuka)
Awokado 70 g (0.5 x Sztuka)
Ryż brązowy 50 g (3.3 x Łyżka)
Oliwa z oliwek 10 g (1 x Łyżka)
Sos sojowy ciemny 10 g (1 x Łyżka)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Ryż ugotować.
  2. Ciecierzycę opłukać, doprawić (np. wędzoną papryką), polać połową oliwy (5g). Następnie wyłożyć blachę papierem do pieczenia, wysypać ciecierzycę i piec w nagrzanym piekarniku przez 15 min. (200 stopni).
  3. Tofu pokroić w większą kostkę, polać sosem sojowym i doprawić ulubionymi przyprawami. Usmażyć na pozostałej oliwie.
  4. Ogórka i awokado pokoroić.
  5. Wszystkie składniki umieścić w misce.

Pozostałe przepisy na Czwartek

Śniadanie

Jogurt z musem z ananasa

Zobacz przepis

Drugie śniadanie

Kanapka z szynką i sałatką z pomidorów

Zobacz przepis

Obiad

Pierś zapiekana z ziemniakami

Zobacz przepis

Podwieczorek

Mus czekoladowy

Zobacz przepis